Healing

Je bent meer dan dat wat je direct kunt zien en voelen. Naast je fysieke lichaam, heb je een energielichaam en ze beïnvloeden elkaar wederzijds. Met een healing worden alle verschillende lagen aangeraakt: je lichaam, je emoties en je energetische lichaam.Tijdens de healing stroomt er, via de handen van de healer, energie naar je toe die verschillende effecten kan hebben. Een healing richt zich altijd op wat op dat moment voor jou het belangrijkst is. Dat kan bijvoorbeeld gronden zijn (een beter contact met de aarde bewerkstelligen) of het schoonmaken van je aura, of het bevorderen van de doorstroming van je energie als er ergens een blokkade zit (vaak merkbaar aan lichamelijke klachten).

Soms valt het niet goed te benoemen wat er gebeurt, maar is het effect groot. Mensen die een healing ondergaan ervaren onder meer: rust, ontspanning, prikkeling, misschien eerst wat meer pijn in het lichaam op problematische gebieden waarna de klachten verminderen, warmte, beter in je vel zitten, het gevoel dat je meer jezelf bent enzovoorts. Als je niets ervaart, wil dat niet zeggen dat er niets gebeurt. Zo nu en dan vraagt het wat oefening en tijd om contact te maken met een deel van jezelf waar je (nog) niet veel aandacht aan besteed hebt.

Samenvattend kun je zeggen dat healing een techniek is die "heel" maakt, het evenwicht herstelt in jezelf en in je interactie met je directe omgeving.

 

Reading

Tijdens een reading "lees" ik je energie. Daarbij is wat jij naar voren hebt gebracht richtinggevend. Het kan zijn dat je een probleem of vraag hebt, maar dat hoeft niet. Een reading biedt informatie, inzicht, mogelijk zelfs advies. Tijdens de reading kunnen extra vragen worden gesteld naar aanleiding van wat naar boven komt.

Samenvattend is een reading een techniek die antwoord geeft op je vragen, richting geeft aan je volgende stappen en vooral inzicht geeft.

 

Werkwijze

Hoe vindt het geven van een healing plaats?
We maken kennis en jij kunt in het (korte) gesprek vooraf aangeven wat de reden is dat je graag een healing wilt. We zitten tegenover elkaar, ik stem me in stilte af op jouw energie en ontvang informatie over jou en wat op dat betreffende moment het belangrijkst is om te doen. Zo eenvoudig is het. In principe raak ik je niet aan. Daar kunnen uitzonderingen op zijn. Als dat zo is, zal ik van tevoren vragen om jouw toestemming. Het geven van een healing vindt in stilte plaats, als je dat prettig vindt, kun je je ogen sluiten, maar noodzakelijk is dat niet.

Hoe vindt het geven van een reading plaats?
Ook dan  praten we vooraf, waarbij jij je vraag kunt stellen. Voor het overige ziet het er hetzelfde uit als bij een healing, met dit verschil dat bij een reading de informatie centraal staat en fysieke aanraking nog minder voorkomt dan bij een healing. Bovendien praten we ook tussendoor.

 

In de praktijk

Healing en reading roepen vaak vragen op. Wat gebeurt er nou eigenlijk precies? Waar komt de informatie vandaan? Hoe kan dat, dat precies dat wat je nodig hebt via de handen van de healer tot je komt? Ik heb er geen sluitende antwoorden op, maar ik doe dit al tegen de twintig jaar en heb er een groot vertrouwen in ontwikkeld dat er altijd gebeurt wat op dat moment aan de orde is. Heel mooi om je daaraan over te kunnen geven.

Ook is het goed om te weten dat healing en reading verrassend uit kunnen pakken. Het kan voorkomen dat je voor een healing komt, maar dat een reading meer aangewezen is of omgekeerd. En het kan ook door elkaar heen lopen. Soms krijg je als cliënt niet waar je voor dacht te komen. Als dat zo is, wees niet teleurgesteld, ik ben ervan overtuigd dat je in zulke gevallen nog iets veel beters krijgt, namelijk: precies dat wat je nodig hebt.

 

Ter verdere oriëntatie, kun je de site opzoeken van de vierjarige opleiding die ik gevolgd heb bij Mens en Intuïtie.