Reacties van cliënten

Hieronder vind je reacties van cliënten, geanonimiseerd en met hun toestemming.

 

T.W.

Het werken aan jezelf kan best een confronterende stap zijn, met een hoge drempel  om overheen te stappen. De zkm methode heeft voor mij zo goed gewerkt omdat het niet een statisch gesprek is tussen 2 personen. Je bent zelf actief aan de slag door te vertellen over je leven en door het hierbij opschrijven van de voor jou belangrijke zinnen die hierbij van toepassing zijn. Beetje bij beetje komen er puzzelstukjes samen en begin je zelf de patronen te ontdekken dan wel herkennen en accepteren. 

Is het dan alleen de zkm die zo goed bij mij aansloot?  Nee, ik denk dat het hebben van een klik met de coach van wezenlijk belang is. De combinatie zorgt voor een geslaagd traject. Voor de gesprekken met Hanny moest ik een eind rijden maar van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. 

Ik vond het niet altijd makkelijk om mijn gevoel te verwoorden maar Hanny kan dan heel goed tussen de regels doorlezen en alsnog samenvatten wat je bedoelt. Een langere stilte mag er zijn en de ontspannen energie, wijsheid en rust die Hanny van nature met zich meebrengt is voor mij een enorme helpende factor geweest. Zoek je contact dan is Hanny makkelijk te bereiken en krijg je ook snel een reactie terug.  

Hanny, ik ben blij dat we dit traject samen hebben doorlopen. Bedankt! 

Reacties van clienten

B.W.

"Ik ben echt enorm verrast door de effectiviteit van het traject. Door in je levensverhaal te duiken krijg je inzicht in hoe al je vroegere ervaringen je gevormd hebben. Vaak weet je hoofd wel wat er gebeurd is maar wil je hart het niet voelen terwijl dat in mijn ervaring juist de manier is om oude pijnen écht los te laten.

Door het herbeleven van mijn verhaal kreeg ik een haarscherp beeld van de kwaliteiten en talenten die ik mijn hele hele leven al bij me draag én begreep ik ineens veel beter waarom ze niet tot uiting mogen komen. Al tijdens het traject merkte ik dat ik veel van mijn bagage los kon laten en vrijheid begon te voelen om mijn eigen leven te leiden en mijn kinderdromen waar te maken.

Hanny, jij was daarbij van onschatbare waarde. Je warmte bood me de veilige omgeving om zelf de donkerste momenten van mijn leven aan te kunnen kijken en je scherpe analytische vragen brachten aan de oppervlakte wat ik zelf al die tijd verborgen hield. Heel veel dank daarvoor!"

B.F.

"Ik heb me aangemeld voor het ZKM-programma met Hanny de Wit omdat ik altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd ben geweest in "wat mij drijft" en welke invloeden een rol spelen of hebben gespeeld in mijn levenskeuzes. Ik had geen specifiek probleem om mee om te gaan, maar eerder een verlangen om vorm te geven en het beste uit mijn leven te halen. De ZKM-methode is gestructureerd met veel ruimte voor discussie en verkenning over emoties en herinneringen. Het is ook waardevol om jezelf de ruimte en tijd te geven om dieper in jezelf en je vroegere en huidige relaties te kijken.

 Hanny de Wit is een professionele begeleider in dit proces en bracht met haar luisterend oor inzichten en medeleven. Het eindresultaat was een kristallisatie van mijn persoonlijke drijfveren en waarden die hopelijk zullen leiden tot nog meer balans en tevredenheid. Ik zou deze ZKM-methode en Hanny de Wit aanraden als een echt cadeau aan jezelf."

Reacties van clienten
Reacties van clienten

A.V.

"Op zoek naar iets wat mij zou helpen met een negatief zelfbeeld, kwam ik via google bij Hanny. Hanny heeft mij met de ZKM-methode beter zicht gegeven op niet helpende patronen en tegelijkertijd op mijn kracht en potentie. De ZKM-methode geeft een heel uitgebreid inzicht van zowel verleden, heden en toekomst.

Hanny was liefdevol betrokken bij zaken die ik in mezelf erg veroordeel. Zo is er een deel van mij dat soms kinderlijk verdrietig en aandachtvragerig is, ik had haar Wendy genoemd. Ik veroordeel dat deel in mezelf en ‘wil er graag vanaf’. Hanny wees mij er elke keer op dat er ook kracht in Wendy zit. Ze is er niet voor niets en heeft  veel te zeggen.

Hanny heeft in haar aanpak voor mij een hele prettige mix van afstand en nabijheid, ze is oprecht, liefdevol en belangstellend en kan ook de grote lijnen goed vasthouden. Het mooiste aan het onderzoek is voor mij geweest dat ik meer in mezelf ben gaan geloven, niet alleen met mijn verstand, maar ik kon het ook gaan voelen. Mijn leven is sindsdien erg in beweging gekomen en ik ben dingen gaan doen die ver buiten mijn comfortzone liggen."

B.S.

"Hanny, ik wil je danken voor de uren die je in mij gestoken hebt. Met veel respect voor mijn soms chaotische en rommelige gedachtesprongen heb ik mij door jou gehoord gevoeld. En dat heb ik zeker nodig gehad afgelopen maanden. Ik merk dat ik milder naar mezelf kijk, dat ik me bewuster ben van een rustig gevoel in mijn lijf en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. 

Door steeds gebruik te maken van de ZKM methode, door dit steeds weer te benoemen, gaf je de gesprekken, die ook veel ruimte gaven voor wat-er-speelt-nu,  ook richting. En rust en ook een soort vertrouwen."

Reacties van clienten
Reacties van clienten

D.H.

"Ik vond het hele fijne, waardevolle sessies. Ik vind dat je er hele interessante dingen uit hebt gepikt, de opvallendheden zeg maar. Dit doe je ook op basis van wat we eerder al besproken hebben. Je legt daarin dus verbanden, wat ik zelf erg prettig vind. Je formuleert dit overigens vaak als vraag; 'kan het zijn dat...?' of 'ik vroeg mij af of ....'. Dit is prettig. Je presenteert iets wat jou opvalt niet als feit, maar als iets om verder te bevragen of over te reflecteren. Fijn! Door dit soort vragen te stellen en verbanden te leggen tussen wat al eerder besproken is ga je meteen een stuk meer de diepte in en ik denk dat dat heel waardevol is. Verder leg je alles helder en duidelijk uit en geef je mij genoeg ruimte om vragen te stellen en ook om verder door te gaan op iets wat ik zelf opvallend of interessant vind. Ook stel je goede vragen, die mij weer aanzetten tot reflectie en verder onderzoek. Tot slot vind ik het heel goed dat je mij creatief aan het werk hebt gezet. Ik weet niet of dat de standaard werkwijze is (ik vermoed van niet), maar dit laat zien dat je je coaching aan laat sluiten op de cliënt en dat lijkt mij heel belangrijk voor het 'slagen' van het traject." 

N.S.

"Ik heb met Hanny in 4 sessies de zelfkennismethode doorlopen. Hanny is erg goed in open vragen stellen, check vragen stellen en verbanden leggen. Ook heeft ze een fantastisch geheugen en helpt ze je herinneren aan eerdere opmerkingen die met elkaar verband houden. Dit geeft ook aan dat ze oprechte interesse heeft in je verhaal en daar heb ik veel waardering voor. Ik voelde mij ook direct op mijn gemak bij Hanny en hierdoor was het mogelijk om ook schaamtevolle en angstige momenten met Hanny te bespreken. Zonder oordeel luisterde ze mee en hielp ze me de juiste woorden te vinden, zonder het voor me in te vullen. Het heeft mij geholpen om antwoord te krijgen op een vraag waar ik al langere tijd mee loop, namelijk waarom ik het lastig vind om mijzelf kwetsbaar op te stellen. Door mijn leven met Hanny door te nemen heb ik meer compassie en acceptatie gekregen voor huidige situaties die ik lastig vind en dat is volgens mij de belangrijkste stap naar een gelukkiger leven. Ik ben Hanny daarom ook erg dankbaar voor het doorlopen van de zelfkennismethode met mij en haar hulp om hier structuur en inzicht in te krijgen." 

Reacties van clienten
Reacties van clienten

M.L.

"Ik heb Hanny als een heel prettige, warme en hartelijke coach ervaren. Ze kan heel goed luisteren en weet structuur aan te brengen in mijn hoofd. Ze stelt de juiste vragen om tot de kern te komen. Het ZKM traject vond ik verhelderend. Het stelt mij in staat mezelf beter te leren kennen en mijn valkuilen en triggers te begrijpen. En het mooie is: achter iedere valkuil schuilt een prachtige kwaliteit. Samen met Hanny heb ik de kwaliteiten die tot een valkuil kunnen leiden inzichtelijk gemaakt. Van daaruit zijn we nagegaan hoe ik de kwaliteit kan inzetten, zonder in de valkuil te vallen. Al gaat het in het begin 100 x fout, het inzicht en het bewust zijn ervan, helpt me al enorm! Dank Hanny, voor de leerzame sessies."